Şennaz Uzun
İlkokul-Lise eğitimimi Manisa Salihli’de tamamladım.
Yıldız üniversitesi Fen-Edebiyat Fizik Bölümü’nü bitirdim.
Üniversite sürecinde yeni öğrenim tekniklerini araştırmaya başladım. Bu arayış beni dramayla tanıştırdı. Yaratıcı drama eğitimine yöneldim ve Çağdaş Drama Derneğinden eğitim aldım. Drama eğitimi özellikle çocuklarla ilişkilenme ve yaşama bambaşka bir yerden bakmamı sağladı. Öğretmenliğim süresince aldığım drama eğitimiyle yeni öğrenim teknikleri geliştirmeye çalıştım. Ve bu süreç beni bir disiplin olarak bütünüyle dramaya yönlendirdi.
Toplumu ve çocukları daha iyi anlamak amacıyla Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdim.
Beykoz’da çocuklar, gençler, aileler ve öğretmenlerle birlikte açtığımız Çaydanlık Bilim Kültür Sanat Evi hayatımın en anlamlı, keyifli, elbirliği ile neler yapılacağını gördüğüm ilk deneyimim oldu.
Çocuklarla yolculuğum 1999 büyük deprem sonrasında Adapazarı’nda devam etti. Hüznü ve acıyı umuda dönüştürmeye çalıştık.
Nesin Vakfı çocuklarıyla devam eden yolculuğum düşlerime yeni ve bambaşka bir renk kattı.
Van depreminden sonra kurduğumuz Halkevleri’nin Çocuk Evi’yle depremin izlerini silmeye çalıştık.
Çağdaş Drama Derneği’nde, TAKSAV’da, Kadıköy Belediyesi Çağdaş Sanat Merkezi’nde yaratıcı drama eğitmenliği çocuklarla bir araya gelmemi sağladı. Onlarla güzellikleri paylaştık.
Diyarbakır ve Cizre’de çocukların yaşadıkları travmatik tabloyu aşmaya dönük çabalar geliştirdik. Onların dünyasında yeni pencereler aralamaya çalıştık.
Gönüllü arkadaşlarımla Uçurtma Çocuk Dergisi’ni çıkartmaya devam ediyoruz.
Şimdi yolculuğum yaşamımın her anında bir çok şeyi paylaştığım kadın arkadaşlarımla filizlendirdiğimiz Kadıköy Atölye’de sürüyor.