Yoga bütünsel ve çok fonksiyonlu bir sistem, bedene bütünsel olarak yaklaşmak zihinsel ve duygusal olarak da karşılık almayı sağlıyor. Çocuklarla yoga yetişkin yogasından farklı olarak hikayelerle ve oyunlarla iç içe yürüyor. Çocuk yogası sistemi vücudun eklem ve kas bütünlüğünü sağlarken aynı zamanda, zihnin çalışma biçimini sorun odaklı olmaktan çıkarıp çözüme yöneltiyor. Böylelikle çocuk sorunla karşılaştığında sinirlenip bağırmak ya da ağlamak yerine kendisine zarar vermeden kalmayı, iletişim kurmayı öğreniyor. Ve daha az gerginlik yaşayan çocuk daha rahat, daha sakin ve daha odaklı oluyor. Çocuk yogasında tüm uygulamalar çocuklara eğlenceli bir içerikle sunuluyor. Çocukların güçlü yanlarını açığa çıkarmak, zorlandıkları yerlerde cesaretlendirmek hep odakta oluyor.
Seansların içerikleri
- İlk dersler çocuklara yoga pozlarının öğretilmesi ve yoga sistemiyle çocukları tanıştırma şeklinde ilerliyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarda arkadaşıyla yarışma, en iyisini yapma, oyunda hep kazanan olma eğilimi ve isteği görülmektedir. Çocuk yogası sisteminde ise çocuğun kendi sınırlarını öğrenmesi ve bir başkasıyla değil kendisiyle bağ kurup gelişimini fark etmesini sağlıyoruz. Çocuk bedensel olarak kendisini zorlamak yerine bedeninin olanaklarını keşfediyor ve bir önceki derste yaptığının daha iyisini yaparak kendi limitlerini geçiyor.
- Çocuk yoga pozlarını öğrendikçe, kendisinin de evde yalnızken yapabileceği bir akış pratiği kazanması hedefleniyor. Her ders belirli bir akışla başlıyor ya da bitiyor, bu çocukların da kendi pozlarını ekleyerek oluşturdukları bir pratik halini alıyor.
- Her ders yeni pozlar öğretilerek hem çocuğun bedenin gelişmesi sağlanıyor, hem de çocuğun pratikten sıkılması yerine her seferinde yeni denemeler yapması amaçlanıyor.
- Çocuklarla her dersin başında ya da sonunda nefes çalışmaları yapılıyor, bunlar da yine çeşitli oyunlar biçiminde çocuğa sunuluyor.
- Her ders kısa meditasyon anları yaratılarak çocuğun bu yöndeki eğilimi arttırılıyor ve zamanla meditasyon da derslere ekleniyor.
- Yaratıcı drama gibi çeşitli yöntemlerine de başvurularak çocuğun kendini ifade etmesinin yolları deneniyor. Çocukların kendi pozlarını yaratmaları, kendi ders akışlarını oluşturup sınıfla paylaşmaları isteniyor ve bu yolla kendine olan güvenin ve kendisiyle olan bağının güçlenmesi hedefleniyor.
- Derslerde denge pozları sıkça kullanılıyor. Çocuğun bedensel farkındalığını arttıran bu pozlar aynı zamanda çocuğun bedeninin farklılıklarını da keşfetmesini sağlıyor.
Eğitime kimler katılabilir?
- 3-10 yaş arası çocukların katılımına uygundur. Çocukların yaşlarına uygun gruplar oluşturulacaktır.
Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
bilgi@kadikoyatolye.com
0216 338 0 338
0554 168 0 168
ÖN KAYIT FORMU
Ön Kayıt İçin Formu Doldurabilirsiniz.
Atölye Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre Lifetime access
- Yetenek seviyesi All levels
- Dil Türkçe
- Katılımcılar 2
- Değerlendirmeler Evet